Vijvermandjes en accessoires

Heeft u wel eens gehoord van een drijvend planteneiland voor in de vijver? Dit is een drijvende plantenbodem met drijvende omranding die de perfecte habitat voor dieren, planten, micro-organismen en bacteriën vormt. Een planteneiland is verkrijgbaar in allerlei vormen: rond, rechthoekig, vierkant, halfrond, etc. Met een planteneiland maakt u uw vijver speels en u bespaart tevens ruimte op de bodem van uw vijver aangezien planten toch nodig zijn als u vissen in uw vijver houdt. En een planteneiland staat leuk en speels, omdat de wind het planteneiland kan meevoeren. Hierdoor verandert het uiterlijk van uw vijver steeds, omdat planten zich verplaatsen.

Waarom een planteneiland?

Een uitgekiende beplanting is onontbeerlijk voor het biologische evenwicht van uw vijver. Waterplanten zorgen voor de levensnoodzakelijke zuurstof in de vijver, waarbij ook het zonlicht een belangrijke rol speelt. De zon moet tot de bodem van de vijver kunnen doordringen, daarom mag maximaal 30% van het vijveroppervlak met planten bedekt zijn. In dat geval komt een planteneiland erg goed van pas, want die dobbert aan het wateroppervlak waardoor de bodem vrij is.

Daarnaast bieden waterplanten levensruimte aan vele vijverbewoners, zoals bijv. de nuttige waterslak. Zorg ervoor dat de planten niet zo ver boven de rand van de vijver uitsteken dat hun wortels water uit de vijver “trekken”, want dat geeft een ongewenste capillaire werking. Na het aanleggen van een vijver moet u nog enige tijd wachten met het uitzetten van vissen. 2-3 maanden zijn ideaal, want pas wanneer de planten een beetje zijn gegroeid en het vijverwater helder is en gestabiliseerd, mogen de vissen er in worden uitgezet.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren