Terrarium

Woestijn (droog) of tropisch (nat) terrarium, de juiste keuze voor u en uw dier.

Om de juiste inrichting van uw terrarium te kiezen, is het ten eerste belangrijk dat u weet welke diersoort u wilt gaan houden en hoe deze verzorgd moet worden. Welke omgeving lijkt het eest op de natuurlijke habitat van uw reptiel, amfibie, geleedpotige e.d.
Als deze keuze is gemaakt, weet u wat er nodig is om een zo optimaal mogelijke leefomgeving te creëren. Aan de hand hiervan kunt u keuzes gaan maken; wat vind ik mooi, welke basis wil ik gebruiken? Dan kiest u natuurlijk voor producten uit het veelzijdige assortiment van Komodo. Komodo biedt kwaliteitsproducten voor een prima prijs!

  • Bodemmateriaal

  • Decoratie

  • Techniek

  • Luchtbevochtiging

  • Reptielen drinkbak

  • Gereedschap

  • Terrarium en Terrariumstelling

  • Broedartikelen

  • Speelgoed

  • Voeding en Supplementen

 

Het terrarium, vele soorten

Dan is het natuurlijk belangrijk om een keuze te maken voor het terrarium met de juiste afmeting, het ene dier heeft behoefte aan een grotere ruimte dan het andere dier.
Ook hierin heeft Komodo een ruime sortering. Kies je voor een groot terrarium van glas of is een nano-bak voldoende? Deze laatste is er zelfs in een stapelbare versie! Of kies je voor een ecologisch terrarium van hout of toch voor de basic plastic variant? Deze laatste wordt ook nogal eens gebruikt om uw dier in te kunnen vervoeren indien nodig.
Verder biedt Komodo ook een aantal Starters Kits, afgestemd op de behoefte van veel gehouden terrariumbewoners.


Het juiste klimaat creëren

Het terrarium staat, tijd voor de basis. Welke verlichting gaat u gebruiken? Daglicht lampen, infrarood (nacht) lampen, UV- verlichting. Hoe wordt de lamp in het terrarium geplaatst? Welke fitting is geschikt of kiest u voor een externe verlichting boven de bak? Ook hierin biedt Komodo uitgebreide keuzemogelijkheden. Van grote lampen tot compacte alles-in-één UV verlichting. Hoe gaat u uw terrarium verwarmen? Voor een aantal diersoorten is het heel belangrijk om de hele bak te verwarmen, of om juist een extra warm plekje te creëren.
Kiest u voor de keramische warmtelamp of juist voor een warmtemat? Deze is beschikbaar in diverse afmetingen. Om de leefomgeving te kunnen monitoren en te zien of alles zo optimaal mogelijk is ingesteld, kiest u voor een thermometer, analoog of digitaal, u zorgt dat u de luchtvochtigheid kunt controleren en met een timer maakt u het zichzelf gemakkelijk en wordt alles automatisch geschakeld. Ook fijn voor uw dier, die zo een regelmatige leefomgeving krijgt.


Hoe richt ik mijn terrarium in?

Na alle technische zaken voor het creëren van de leefomgeving, begint het inrichten van het terrarium. Ook hierin zijn vele keuzes te maken, van een zeer natuurlijke omgeving, tot een hele bijzondere kleurrijke. De bodembedekking bijvoorbeeld. Kiest u voor een speciaal reptielentapijt of voor een substraat? Houtschors bijvoorbeeld, grof of fijn, houtsnippers, mos, korrels of zand, beschikbaar in vele leuke kleuren!
Daarnaast is een waterbak belangrijk en plekjes om te rusten of te schuilen, ook hiervoor kunt u bij Komodo terecht. Daarnaast zijn er vele decoratiemogelijkheden, van natuurlijke kokosvezelproducten tot natuurlijk ogende hout of rots decoratie, sier-skulls en kunstplanten voor een mooie uitstraling van uw terrarium.Dagelijkse verzorging en voer

Daarnaast biedt Komodo nog de diverse producten, die belangrijk zijn voor de dagelijkse verzorging en onderhoud van uw dier en terrarium. Van zandschepje tot slangenhaak, van voederpincet tot nagelschaar. Verder is het speciaal voor terrariums gemaakte slot ook zeer prettig, zo komen er geen ongewenste gasten bij uw dier. Komodo heeft daarnaast ook (complete) voeding en supplementen voor schildpadden, gekko’s, baardagamen, kikkers, kameleons en noem maar op.


Deze en nog vele andere producten zijn verkrijgbaar via de webwinkel Dierect.nl.