Koi & Vijvercheck

Bij Dierect.nl kunt u ook terecht voor een periodieke koi & vijvercheck, of voor een analyse van eventuele koi en of vijverproblemen.

Deze service bieden wij aan voor 30 euro per bezoek en uitsluitend in de gemeentes Lochem, Deventer, Zutphen, Voorst, Brummen en Bronckhorst. De bezoeken zullen meestal ’s avonds of in het weekend plaatsvinden.

Wat wij graag voorafgaand aan het bezoek willen weten:

  • Uw adres gegevens 
  • De eventuele voorgaande problemen 
  • De Vijverinhoud (in m3) 

Na het maken van de afspraak, zullen er meer vragen volgen. Deze zijn afhankelijk van de aangegeven problemen. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben, die wij (samen met de eigenaar) in kaart proberen te brengen. Om een compleet en juist advies te kunnen uitbrengen, moet er daarnaast een goede analyse worden gedaan. Dit houd in dat een aantal dingen gecontroleerd wordt, zoals de waterkwaliteit, het filter, de vijver en de koi (o.a. het maken van afstrijkjes van een aantal koi). Na deze controles kunnen wij het eventuele probleem/ de eventuele problemen benoemen en kan er een plan gemaakt worden om het probleem en de oorzaak aan te pakken.

Mochten de vissen behandeld moeten worden, dan is dit meestal iets waar meer voorbereiding voor nodig is, vandaar dat wij bij het bezoek geen medicijnen meenemen. Het gaat Dierect.nl om het welzijn van uw Nishikigoi en niet om de verkoop van middeltjes.

Bij een consult nemen wij ook altijd ruim de tijd om samen met u het systeem te doorlopen om zo eventuele verbeterpunten in kaart te brengen en de kans op problemen in de toekomst te verkleinen. Houdt er dus rekening mee dat wij niet binnen drie kwartier weer weg zijn!

Één tot twee weken na het consult, nemen wij telefonisch contact met u op ter (eind)controle.

Wie komt er langs?

OgenMarco van der Heide doet de bezoeken namens Dierect.nl.

In 2017 heeft hij de Koi University doorlopen en behaald op A- niveau. Er komt dus geen Koidokter langs, maar een Koi-deskundige: iemand die zich heeft verdiept in de Koi-hobby en het welzijn van uw vissen. Wel heeft Dierect.nl contact met Koidokters en zal er, indien nodig, doorverwezen worden.

Heeft u geen problemen, maar wilt u :

  • De zekerheid dat uw Koi in orde zijn? 
  • Zeker weten dat ze zonder problemen het groei-seizoen in gaan? 
  • Weten of uw filtersysteem zo voldoende capaciteit heeft? 
  • De kans op problemen verkleinen? 

Dan kunnen wij voor u ook (jaarlijks) langskomen voor een ‘Koi-APK’ om te zorgen dat uw vijver en vissen zo optimaal mogelijk functioneren en u kunt genieten met en van uw Koi!