Kleine Dieren

 • Bestrijdings artikelen

 • Bodem bedekking

 • Droogvoer & Zaden

 • Snacks voor Kleindieren

 • Cadeau Artikelen

 • Vervoer Box

 • Toiletartikelen

 • Planten

 • Shampoo

 • Speelgoed

 • Stickers & Waakborden

 • Verzorgingsproduct

 • Voer supplement

 • Voer & Drinkbakken

 • Kooien & Hokken

 • Borstels & Kammen

 • Kleindier Halsbanden & Lijnen

 

 

 

Huisvesting en bodembedekking

Als de keuze is gemaakt om je nieuwe vriendje binnen of buiten (let op: niet alle dieren kunnen buiten worden gehouden) te huisvesten, maak je de keuze voor een hok. Bij een buitenverblijf is het belangrijk dat er een goed nachthok aanwezig is, waarbij het diertje goed kan schuilen en uit de wind en regen kan blijven. Kies vooral ook niet te klein, een dier moet voldoende ruimte krijgen om te bewegen. Daarnaast is het belangrijk om een ren of uitloop aan te schaffen, zodat je vriendje lekker kan rondlopen en rennen. Dit geldt natuurlijk voor alle klein- en knaagdieren.

Zorg er daarnaast voor dat het verblijf altijd droog en schoon gehouden wordt en dat er voldoende materiaal ligt om in warm te blijven en/of te schuilen. Hiervoor is er keuze uit onder andere houtvezel, hooi, stro, hamsterwatten, katoen bodembedekking, hennepvezel en nog zoveel meer. Daarnaast kan je voor diverse diersoorten ook toiletjes vinden die makkelijk in een hoek van het verblijf geplaatst kunnen worden.

Inrichting

Uiteraard moet je nieuwe huisdier gemakkelijk bij zijn eten en drinken kunnen. Hiervoor kunt u een keuze maken uit ons uitgebreide assortiment voer en drinkbakken. Zo is er de welbekende drinkfles die gemakkelijk opgehangen kan worden, maar ook voerbakjes die opgehangen kunnen worden, of uiteraard gewoon bakjes voor op de bodem van het verblijf zijn verkrijgbaar. Voor de dieren (bijvoorbeeld konijnen) die altijd hooi tot hun beschikking moeten hebben, is er bijvoorbeeld de hooiruif of de hooibal. Ook leveren wij voorraadbussen en potten om het voer voor je kleindier in te kunnen bewaren. Er is wel iets te vinden voor elke gewenste stijl en maat.

Om je huisdieren te vermaken op de momenten dat je helaas even geen tijd voor ze kan maken, is het goed om voldoende speelgoed aan te bieden, zodat ze zich ook dan kunnen amuseren. Voor uw hamster is er bijvoorbeeld een speeltoren van Trixie, zowel geschikt om op te spelen als om naar een andere verdieping van het hok te kunnen gaan. Of kies voor een looprad, zodat je muis of andere kleine knaagdier lekker en veilig kan rennen. Een hangbrug of speelrol is natuurlijk ook altijd leuk. Voor uw cavia of konijn kunt u ook denken aan een snackbal, of een speelketting met eetbare delen, of een lenterol om van te snoepen en doorheen te kruipen. En als je kameraadje dan moe is van het spelen, kan hij zich heerlijk terugtrekken in een zacht bedje, hangmatje of schuilhuisje. Neem vooral een kijkje in ons assortiment, voor de bijna eindeloze mogelijkheden.

Welke voeding voor mijn klein- of knaagdier

Voor jouw vriendje wil je natuurlijk het allerbeste voer. Het is natuurlijk heel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de specifieke behoeftes van jouw huisdier. Een konijn moet bijvoorbeeld altijd toegang hebben tot vers hooi en een cavia maakt zelf geen vitamine C aan en moet hiervan dus voldoende binnenkrijgen via het aangeboden voedsel (of water).

In ons assortiment vind je uiteenlopende soorten en merken voer, speciaal afgestemd op de behoefte van jouw kameraadje. Er is een brede keuze aan konijnenvoer, caviavoer, hamstervoer, gerbilvoer, chinchillavoer, rattenvoer, maar ook de fret wordt niet vergeten. Van complete voeren (om selectief eetgedrag te voorkomen) tot heerlijke natuurlijke snacks (meelwormen, wortelbroodjes, knaaghout, knaagdiergras enz.) Voor de dieren met speciale dieetwensen en voor voersupplementen kun je ook bij ons terecht.

Verzorging en vervoer

Voor de verzorging van je huisdier hebben wij ook een ruime keuze. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een borstelset om de vacht mee te verzorgen, of een nagelschaar om de nageltjes te kunnen knippen. Verder is er speciale shampoo verkrijgbaar of producten om de vacht of kooi mee te reinigen.

Daarnaast bevat ons assortiment producten voor anti-parasiet behandeling en een anti-schimmel huidspray om zo uw vriendje te kunnen behandelen als dit nodig is.

Indien u hiervoor naar de dierenarts gaat, of u wilt uw diertje meenemen naar een ander (tijdelijk) verblijf, dan is het belangrijk dat uw kameraadje veilig kan worde meegenomen. Dit kan in een vervoersbox, transportbox of reismand. U kiest voor het juiste formaat, uw huisdier moet voldoende ruimte hebben om comfortabel te zitten, maar niet zoveel ruimte dat ze veel kunnen bewegen. De reismanden / boxen van bijvoorbeeld Ebi, Imac of Trixie zijn voorzien van ventilatiegaten en hengsels om deze gemakkelijk te kunnen dragen.

Wil je jouw konijn veilig buiten laten lopen of meenemen? Kies dan voor een konijnentuigje of knaagdierentuigje van Trixie of een Snuggles Draagzak voor je fret.

Voordelig online bestellen


Bij Dierect.nl kiest u voor het gemak van online bestellen. Wilt u naast uw kleindier of knaagdier ook uzelf of iemand anders verwennen of verrassen? Kies dan voor een leuk paar sokken of heerlijke pantoffels met de afbeelding van uw favoriete huisdier. Wilt u bij de voordeur al laten weten dat er bij u in huis rekening gehouden wordt met uw vriendje? Kies dan voor een waakbord of stickers met de afbeelding van uw dier.