[caption id="attachment_22" align="aligncenter" width="740"]een webshop het begin van dierect.nl een webshop het begin van dierect.nl[/caption]

 

 

wat er voor de webshop gebeurde

Het begint dus niet met de webshop, maar in mijn jeugd. Ik ben op gegroeid met aquaria. Deze waren zowel bij familie (ooms en opa), bij ons thuis en op de basisschool te vinden.  Hier stond in de centrale hal ook een aquarium. In de vakanties hielp ik mijn vader met het voeren van de vissen en met het jaarlijkse onderhoud. Zelf heb ik ook diverse bakjes met tropische vissen mogen hebben. In de loop der jaren heb ik soms wel en soms geen aquarium gehad, maar de liefde hiervoor is altijd gebleven.

Later (als tiener) heb ik mij ouders gelukkig gemaakt, toen ik besloot dat er een folievijver met daarin Shubunkins moest komen. Ik ben deze dan ook gaan graven in de tuin. Als ik zo moet inschatten, is het een vijver van 2,5 m3 met een waterval geworden. Veel meer geduld om te graven had ik destijds nog niet.

Op een gegeven moment heb ik ook nog voor 2 hoveniersbedrijven gewerkt. Daar heb ik uiteraard ook diverse vijvers mee mogen aanleggen. Bij het eerste hoveniersbedrijf waren de vijvers / moerasjes gekoppeld aan het hemelwater en ging het dus om ecologische biodiversiteit. Bij de tweede hovenier waren er heel verschillende vijvers, van eyecatcher in de tuin tot kikkerpoel buiten af. Maar 1 ding is zeker: bij beide hoveniers heb ik veel geleerd op vijver gebied.

Toen ik de leeftijd had bereikt om op mijzelf te gaan wonen, koos ik voor een mooie bovenwoning. Helaas wel zonder tuin. Geen mogelijkheden om een vijver aan te leggen, maar glazen bakken in de woonkamer waren gelukkig wel een optie. Mijn vriendin had hier inmiddels ook veel plezier in, toen we besloten te gaan samenwonen.

 

Kennismaking met koi

In 2003 zijn (inmiddels) mijn vrouw en ik in mijn ouderlijk huis gaan wonen. In de tuin lag een koivijver van 30 m3. Deze vijver hebben wij verkleint naar 17 m3 i.v.m. stroomkosten. Zelf had ik op dat moment niet zoveel met koi en koivijvers. Ik vond de vissen wel mooi, maar vond de vijver nogal kaal.

Binnen een paar maanden werd ik besmet met het koivirus en ben hiervan (gelukkig) nog steeds niet genezen.  Als gevolg hiervan wilde ik een zo optimaal mogelijke vijver. Dit betekende dus: een beter filter maken.  Wij hebben hiervoor gekozen voor een vortec  van 1500 liter met daar in een easy van Evolution-Aqua. Daarachter zit een bak met bewegendbed medium(K1).  Een Kinshi luchtpomp stuurt de airlift aan en indien nodig kan de dompel uv nog aan. Beter voor het water, beter voor de vissen en ook voor de stroomrekening.

koibroed

Deze verbetering werd beloond door koibroed, dit kwam nogal onverwacht. We moesten dus snel iets opbouwen en leren hoe dit op te kweken. Gelukkig was dit met hulp van vrienden zo geregeld.

Toen moest er baby-koivoer komen. Dit bleek lastiger dan gedacht, want dit was niet zo makkelijk verkrijgbaar, hiervoor heb ik flink moeten zoeken. Zo kwam ik in aanraking met AL-KO-TE Tosaivoer en heb hier de koi mee opgekweekt.

 

Geen AL-KO-TE koivoer meer te krijgen

Omdat dit AL-KO-TE tosai voer tijdens het opkweken van de baby-koi zo goed beviel, ben ik ook AL-KO-TE voer aan de volwassen vissen gaan voeren. Eerst AL-KO-TE profi-mix en later het weerstand verhogende AL-KO-TE conpromix. Hierdoor kreeg ik minder vervuiling in mijn vijver en de koi leken fitter na de winter.

Door deze positieve bevindingen, ben ik bij AL-KO-TE gebleven. Echter kwam er een paar jaar later een verrassing: de handelaar bij wie ik dit voer kocht stopte met de verkoop van voer. Wat nu?

In maart 2013 ben ik in de telefoon geklommen en heb Allco gebeld met de vraag waar AL-KO-TE voer nog verkrijgbaar was in Nederland. Het antwoord was kort: 'nergens’. Waarop ik vroeg: ‘Zoeken jullie hier nog iemand voor ’?

 

Start van de dierect.nl webshop en het steeds vernieuwende assortiment

17 mei 2013: na een aantal voorbereidingen voor de webshop was het dan zover, de KvK inschrijving van Dierect.nl was een feit.

In het eerste jaar was de website alleen gericht op koivoer, maar in de winter was dat wel erg rustig. Dus besloot ik om het assortiment uit te gaan breiden met mijn andere liefde in de hoofdrol: het aquarium. Ik ging op zoek naar een betrouwbare leverancier van aquariumbenodigdheden. Deze heb ik gevonden in Smulders, van welke de producten nog steeds -samen met de producten van AL-KO-TE - het basisassortiment vormen in de webshop van dierect.nl.

Uiteraard staat het assortiment niet stil: met enige regelmaat worden er nieuwe producten en merken toegevoegd. Recentelijk hebben wij de distributie van Aqua-Tropica overgenomen. Voor ons een mooie aanvulling op nano aquariumgebied. Denk hier aan producten voor garnalen kreeften en slakken. Ook worden er zo nu en dan producten of merken uit de collectie van de webshop verwijder. Dit komt bijvoorbeeld omdat ze niet meer leverbaar zijn. Of omdat wij niet tevreden zijn over de kwaliteit en/of bijbehorende service van de fabrikant of groothandel.

Beurzen

In 2017 zijn we begonnen met beurzen. Eerst even oefenen op de stand van AL-KO-TE, Interkoi Kalkar, daarna zelf naar de Koishow in Goes. Door de goede sfeer hier,  mede mogelijk gemaakt door de bezoekers, standhouders en vrijwilligers, besloten wij om meer beurzen te doen. Dus toen gingen we ook naar de Holland Koi Show in Arcen en de Vivariumbeurs in Nieuwegein. Voor dit jaar is de eerste beurs ook alweer gepland. Oftewel, wij gaan  Al-KO-TE en dierect.nl promoten, maar zeker niet minder belangrijk: een paar dagen genieten van de koi of aquarium hobby!

 

 

Waarom dierect.nl :wij houden van een duidelijke communicatie en geloven in kwaliteit; producten met het dieren welzijn staan voorop.