Noodapotheek voor schaaldieren

In de meeste gevallen treden ziekte na een tijd op, wanneer men geen medicijnen in huis heeft. Wie kent het probleem niet, dat meestal op een vrijdag of in het weekend, garnalen ziek worden, plotseling sterven of aan een vergiftiging sterven. Vooral bij de laatste moet snel gehandeld worden, een aantal probleem oplossers zouden eigenlijk altijd voor het grijpen moeten staan.

Garnalen apotheek

De eerste hulp set zou bij schaaldier houders niet mogen missen, waarmee je de gangbare middelen dan altijd bij de hand hebt, mocht het nodig zijn. Het mooie aan de nood apotheek is, dat het voor 100% op natuurlijke basis is, zonder chemische, kunstmatige stoffen.

Eerste Hulp voor garnalen bij vergiftigingen

Aqua-Tropica Nano-Life is de eerste hulp bij vergiftigingsverschijnselen.

Bij vergiftiging moet er snel gehandeld worden, dan kan iedere minuut tellen voor de dieren.aqua-tropica-nano-life

Hoe langer de dieren in een giftige omgeving zitten, hoe kleiner de overlevingskans. Staat een onverklaarbare garnalen massasterfte in verbinding met waterwissels, nieuw geplaatste planten of decoratie of andere vergelijkbare mogelijkheden dan moet het gif snel geneutraliseerd worden.

AT Nano Life is de eerst hulp maatregel bij onverklaarbare uitval. AT Nano-Life bindt stoffen als koper, pesticiden, medicinale reststoffen, chloor en andere zwaar metalen in korte tijd en de gifstoffen worden hierdoor snel onschadelijk gemaakt.

Eerste Hulp bij beschadigingen aan het pantser

AT Dr. Shrimps Propolis is een desinfecterend wond-afdekkingsmiddel dat toegepast wordt bij beschadigingen en scheuren in het pantser / de schaal.

Scheuren in of een verwondingen aan het pantser zijn aanwijzingen voor beschadigingen van buitenaf, dit kan gekomen zijn bij een gevecht met een ander dier of bijvoorbeeld door infectie van de buitenste schaallaag.

Bij verwondingen of scheuren aan het pantser is de gezondheid van het dier sterk in propolis-tinkturgevaar. Dit is niet alleen omdat bacteriën binnen kunnen dringen maar ook omdat er schade aan interne delen kan zijn ontstaan waarbij lichaamssappen het lijf verlaten. Om deze reden, raden wij een antibacteriële wond-afdekkingsmiddel aan.

Gebruik bij diepe wonden of scheuren in het pantser om de wond af te sluiten, Dr. Shrimp’s Propolis tinctuur. De vloeistof is sterk klevend en watervast, het sluit niet slechts de wond af, maar houdt deze ook schoon en beschermt tegen het indringen van ziekteverwekkers.

Propolis staat bekend om zijn sterk reinigende en verzorgende werking. Bij behandeling hiermee wordt de invloed van bacteriën, virussen en schimmels dragelijk in plaats van ziekteverwekkend en mogelijk dodelijk.

Als vertragende en afstotende natuurstof worden vele bacteriën zoals streptokokken en stafylokokken of schimmelinfecties (net zoals bij antibiotica) direct bestreden. Daarbij werkt de aangebrachte propolis pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft het een genezende werking.

De eerste hulp bij onverklaarbaar uitval van garnalen.

dr._shrimp_endobakt-aktivWie kent het niet, je staat bij het aquarium en er ligt een dood dier in het aquarium. Hier denkt men op zich nog niet zoveel van en schrijft het weg als normaal. Toch, de volgende dag of de dag erna ligt er plotseling weer een dood dier in het aquarium en de dag daarna weer.

Als middel bij een verhoogd sterfgetal in het aquarium, raden wij Endobakt-Aktiv aan.

Als de uitval van dieren in het aquarium begint op te lopen, dan ligt dit meestal aan een verhoogde kiemdichtheid van vrije bacteriën. Dr. Shrimps Endobakt-Aktiv reduceert op een 100% natuurlijke wijze de kiemen in het aquariumwater en werkt licht antibacterieel. Hiernaast heeft het een schimmel afremmende werking en helpt het tegen klokdiertjes.

Eerste hulp in het geval van infecties

De symptomen van bacteriële infecties hebben een breed spectrum en kunnen ook verschillend zijn. Veel infecties verlopen heel langzaam, waarbij maar weinig dieren steven, verdeeld over meerdere dagen. Hierbij met name bijvoorbeeld de symptomen waarbij het dier een witachtig achterlijf heeft, maar verder actief zijn en een relatief gezonde indruk maken. Andere infecties zijn rampzalig, de besmetting gaat in noodtempo en de dieren sterven in kleinere getallen tot het verlies van hele stammen.

Bij dieren die bruine vlekken of kleine bruine gaten op/in het pantser hebben, gaat het meestal om symptomen van de roest en brandvlekken ziekte. Deze weemoed wordt door schimmels en bacteriën veroorzaakt. Voor de behandeling hiervan raden wij aan Dr. Shrimps Natural Diseases Tonikum te gebruiken.

Ook dit middel is 100% natuurlijk en veroorzaakt een vervroegde vervelling om zo oppervlakkige vlekken en beschadigingen met de vervelling af te werpen. Om de schimmels en bacteriën tegelijkertijd te bevechten werkt het middel sterk antibacterieel en schimmelwerend.

Eerste hulp bij Darminfecties

Ook bij darminfecties moet er snel behandeld worden, daar de bacteriën of schimmels zich snel naar de Hepatopancreas (middendarmklier) toe werken, waar ze necrose (plaatselijk afsterven van weefsel) in het Epitheln (bekleding van lichaamsholten) veroorzaken kunnen.

Om het in duidelijke Nederlandse taal uit te leggen: De boosdoener werkt zich naar een klier toe, deze klier komt specifiek voor bij week en schaaldieren. Eenmaal aanwezig bij de klier zorgt het ervoor dat het omliggende weefsel, aldus de bekleding, beschadigd raakt waarna dit afsterft.

Symptomen bij een darminfectie zijn een lege darm en lusteloos op het gebied van eten.dr._shrimp_s_protect_aktiv

Dr. Shrimps Cure Nature Protect-Aktiv bevordert op volledig natuurlijke basis de spijsvertering en het immuunsysteem in de darm, het kan darmparasieten bij garnalen en kreeften bestrijden.

80 Procent van alle cellen uit het afweermechanisme bevindt zich in de darmstreek van de garnaal en bij infectie van het darmkanaal sterft het overgrote deel van het immuunsysteem van het dier uit. Oftewel, het afweermechanisme functioneert nog maar voor 20%.

Voor deze reden zou Protect-Aktiv uit voorzorg gegeven moeten worden om zo een darminfectie te voorkomen.

 

Originele bron https://www.crustakrankheiten.de